Spoznavanje smisla življenja in sebe

Jyotish (Djotiš) astrologija

Dragi prijatelji, vsi tisti, ki ste radovedni, ki se zanimate, ki raziskujete, ki se nenehno učite. Če so vaša zanimanja v smeri spoznavanja smisla življenja in s tem samega sebe, vam bo morda zanimivo, kaj ima o tem povedati starodavna Djotiš astrologija, ki ji pravijo tudi indijska astrologija, saj se je razvila na področju današnje Indije pred ocenjeno več kot 5000 leti. To ni zgolj astrologija, pač pa zelo temeljita veda-znanost-umetnost-življenjska filozofija, iz katere so se praktično razvile vse religije oz. njihova osnova bazira na vedski življenjski filozofiji. Pa vendar ni religija!

Djotiš nam skozi simbolni pomen glavnih akterjev, planetov ter mnogotero kombinacij, iz naših rojstnih astroloških kart govori o nas, o našem namenu, o naših izkušnjah in naši življenjski poti. Pomaga nam sprejeti dane okoliščine, v kolikor ne moremo nič spremeniti, pomaga nam razumeti in ustvarjati, seveda, v kolikor se za to odločimo. Tu pa potrkamo na vrata naši svobodni volja, ki jih je voljna odpreti ali pa tudi ne...

Za vas pripravljam tečaj, ki bo prijetno-praktično interaktivne narave, saj se bomo sproti učili tudi iz naših astroloških rojstnih kart, zato bo tečaj potekal v manjši skupini do 15 ljudi. Seveda pa bodo to lahko le osnove, saj se bomo srečevali le enkrat na mesec, od septembra 2015 do junija 2016. Bo pa dovoljšen vpogled v ta segment ved, da pridobite več splošnega razumevanja tako o tej astrologiji, kot o filozofiji. Pridobite osnovno razumevanje vaše rojstne karte ter, v upanju, s tem tudi nekega novega vidika samih sebe.

Prisrčno vabljeni.
Naj bo luč.
Mely

Kaj se bomo učili?

Na tečaju se bomo učili in se spoznavali z osnovami Djotiš astrologije in modrosti nekega časa. Znanja starodavnih vedskih modrecev o naravnih ritmih in njihovi povezanosti z življenjem ljudi na Zemlji. Konkretno se bomo učili neo-sodobnega Djotiša, po sistemu Parashare, vedskega rišija ali modreca. Uporabljali bomo tudi zanimive sanskrtske izraze za planete, astrološka znamenja, astrološka področja in druge najbolj pogosto uporabljene. Tako bomo omenjali:
- glavne grahe: Surja, Chandra, Mangala itd., njihov pomen, vladavine, drištije, dik bale in še.
- spoznali bomo tudi dva planetarna tabora: tabor benefikov ter tabor malefikov ter njihovo medsebojno ujemanje, njihove točke moči: ekzaltacije in debilitacije in drugo
- 12 rašijev: Mesha, Vrishaba, Mithuna, itd., njihov pomen, vladarje, element, gibljivost in še.
- 12 bhav po področjih moči: Kendra, Trikona, Upachaya itd. ter kvalitete: dharma, artha, ...
- spoznavali se bomo z Vimshotari periodami in glavno Chandrino nakšatro.
- dotaknili se bomo glavnih planetarnih kombinacij oz. Yog, ki jih tvorijo.
- gledali bomo našo Djanma kunali, našo lagno, atma karako, kombinacije in poskušali prepoznati kaj nam govori...

Vendar ne se ustrašit, izraze hitro osvojimo. Djotiš, za vse tiste, ki bi jih spoznavanje s to vejo astrologije utegnilo zanimati, ni tako zelo zakompliciran, kot je to morda na prvi pogled videti.

Moram pa opozoriti, da je kar nekaj razlik med Djotiš in zahodno astrologijo, ki bi lahko tiste, ki bolje poznate ali že uporabljate zahodno astrologijo, tudi motilo ali begalo.

Jyotish (Djotiš) astrologija

Cena in prijave

Cena: Eur 40,00 za vsako posamezno srečanje
(cena vključuje gradivo ter prigrizke)
Prijava: mely.jyoti@gmail.com
(ob prijavi boste prejeli vprašalnik)
Kontakt: Tel: 041 705 635
Mely - Mojca Sešek Veselič