Kreirajte skozi naVdih

Meditacije

Zavestna kreacija življenja
skozi zavestno dihanje in razstrupljanje uma
vas vodi do zdravja in harmonije vašega telesa, uma in duha

Dihanje je nekaj kar je mnogim »samoumevno«... pač dihamo. Kaj pa, če se začnete zavestno zavedati, da je vsak vaš vdih in izdih v biti povezovanje vašega notranjega sveta z zunanjim in obratno, da je most med duhovnim in snovnim... da je temelj zdravja in popolne harmonije telesa, uma in duha? Da je ključ do harmoničnih in bolj izpolnjenih odnosov vseh vrst?

Na srečanjih boste tako skozi 3 faze »zavestnega dihanja« preverili, kje je vaš fokus:

1. Zavestno opazovanje: Ali »sploh dihate« in kako?
2. Zavetna prisotnost: Zakaj vas nekateri ljudje »vržejo iz tira« in kako dihajo oni?
3. Zavestno delovanje: Dvig samozavesti in izboljšanje komunikacije v odnosih

In prav slednje je naš namen druženja...
Izboljšanje komunikacije? Z dihanjem in meditacijo?
Ja... prav ste prebrali.

O dihanju

Ko govorim o »pravilnem dihanju«, mislim na najbolj optimalno dihanje, ki poveže telo z njegovo »baterijo«, točko v nad popkom, imenovano »solarni pleksus«. Tu v točki moči, je shranjena ogromna potencialna energija. Ta moč, se lahko sprosti s posebnimi dihalnimi vajami, kot posledico lahko čutite olajšanje ob enem pa tudi tako telesno, kot tudi umsko pomladitev.

Večina ljudi v svojem vsakodnevnem stresnem tempu, uporablja le del svoje pljučne kapacitete pri dihanju. Z načinom vašega dihanja, pa je povezana tudi hitrost govorjenja... ki je lahko prehitra, prepočasna ali pa »brez vsakega smisla«. Ko dihate plitko, pri tem uporabljate le del svojega prsnega koša in ker so takrat rame v večini potisnjene naprej in navzol, se lahko pojavljajo bolečine v zgornjem delu hrbta in vratu. V takih primerih lahko trpite tudi zaradi pomanjkanja kisika. Znano je namreč, da se lahko prav zaradi tega ljudje navadno zelo hitro utrudijo, pa ne vedo natanko zakaj. Morda boste mnogi že na tej točki našli svoj odgovor...

Zakaj je pomembno kako dihate

S pravilnim, trebušnim dihanjem (dihanje s prepono), lahko odpravite napetosti vseh vrst... celo tudi nekatere oblike depresij. To dihanje je naravno dihanje novorojenčkov in spečih odraslih, saj je počasnejše kot plitko prsno dihanje, veliko bolj je ritmično in sproščujoče. Žal nas tempo in način življenja pripelje do »pozabe« kako dihati. Najpomembnejši korak dobrega dihanja je to, da začnete dihati zavestno. Da se zavedate, vsakega trenutka... vsakega svojega vdiha in izdiha. To velja predvsem za situacije, ko ste pod stresom ali ste napeti, ko vas je strah in občutite stiske vseh vrst, ko se bojite soočiti s situacijo ali z določeno osebo, ko nastopate in imate tremo... vse to, lahko začnete skozi zavestno kontrolo vdiha in izdiha spreminjati v svoj prid. Vi ste kreator... svojega sveta.

Vi lahko usmerjate tok energije odnosa, kam bo tekla,
skozi usmerjeno pozornost svojega dihanja.

Dobro in pravilno dihanje je zbiranje življenjske (živčne) energije ali prane, ki poveča vaš nivo vitalne energije. Preko kontroliranja prane (pranayama), pa lahko kontrolirate svoj um. Z zvišanjem zavedanja svojih lastnih vzorcev dihanja in ko spremenite svoje dihanje na bolj bolj trebušno dihanje, lahko s tem posledično uravnovesite raven kisika in ogljikovega dioksida v telesu, normalizirate srčni ritem, zmanjšate mišično napetost in tesnobo, ki je pogosto posledica stresnih simptomov ali misli. Dihanje s prepono je tako najlažji način za občutek sproščenosti.

“Bistvena narava je duhovna vitalnost v srcu, ki se manifestira v središču možganov. Kadar je torej vid osredotočen na točko med očmi, se svetloba bistvene narave manifestira … in se bo spojila z večnim življenjem, da bi postala ena celota …”

(Taoistični mojster Lio Jan)

Meditacije

Vadba »zavestnega dihanja«

Vaje zavestnega dihanja so v praksi posameznika učinkovite pri zmanjševanju vseh vrst napetosti v telesu, glavobolov, razdražljivosti, mišične napetosti, generaliziranih anksioznih motenj in napadov panike in še bi lahko tukaj naštevala. Dihalne tehnike zavestnega dihanja, se lahko uporabljajo pri zdravljenju in preprečevanju zadrževanja diha, hiperventilacije, plitkega dihanja, mrzlih rok in stopal, zmanjšuje stres, saj imate z zavestnim dihanjem moč, da lahko spremenite stanje zavesti.

...ko lahko prano nadzorujete z manipulacijo vašega diha...

Tehnike dihanja (pranayama), ki jih zavestno usmerjate skozi fokus nase, koncentracijo in meditacijo pridete do stanja, ko obvladate svoje Telo in dihanje - Um... na tej točki obvladate tudi svoj Duh, saj držite kontrolo nad mislimi. Vsaka misel je tesno povezana z dihom. Spomnite se kako to deluje v praksi... ko morate pri razburjenosti in stresu, najprej umiriti dih za to, da lahko umirite svoje misli. Ko zmorete imeti »kontrolo« nad svojo prano, ki se pretaka po energetskih kanalih imate moč, da imate tudi vso kontrolo nad svojimi čustvi. Te kanali po katerih se pretaka prana, so povezani s tokovi diha v nosnicah in s tem direktno z delovanjem možganov.

Ali ste vedeli, da pri kontroliranju diha dobite do 6x več kisika?

Možgani so ključ, ki kažejo na to kakšna bo posameznikova »psiha«... v nadaljevanju pa kaže tudi na to, kako bo postavljen hormonski sistem, aura... Dober fokus in zmožnost koncentracije je življenskega pomena, kajti brez nje ne moremo doseči ničesar, zato je to tako pomembno...

Leta 1993 je sodobni taoistični Mojster Mantak Chia pisal o češariki v svoji knjigi Prebudite zdravilno moč taa, ko prikaže njeno uporabo v telepatski komunikaciji navaja:

“Kadar se ta točka odpre z meditacijo, odpre zavest resnici, modrosti, radodarnosti in telepatskim močem. Prav tako poveča latentne moči zdravljenja in telesne vibracije. To središče lahko uporabimo za pošiljanje energije drugim, ali za sprejemanje le-te iz vesolja. Frekvence, ki izvirajo iz Tretjega očesa, lahko uporabimo za raziskovanje neznanih sfer glede višjih virov energije.”

In... žleza češarika je točka kontakta, skozi katero se višji energijski sistemi, ki obdajajo vaše telo, povezujejo. Češarika je vaša povezava z »Vsem kar obstaja« in združuje vaše Telo, Um in Dušo.

Dihanje uravnava pot misli in hitrost govorjenja

Globlje in hitrejše dihanje lahko sprosti dolgo zadrževana čustva, vse potlačene spomine, traume... to se dogaja v meditaciji, ko vas dih v kombinaciji z glasbo popelje na pot odkrivanja, vpogleda, ozaveščanja, zdravljenja in celjenja duševnih ran. Glasba se zelo dobro uporablja za podporo procesu, saj pomaga pri predaji v procesu vsakega posameznika. Vsak namreč zaznava in sliši glasbo različno, glede na svoj individualni proces v katerem je v danem trenutku.

Skozi zavestno dihanje, se boste učili, da ima vaš dih mnogo več kot le fizično funkcijo in avtomatsko delovanje. Ko si boste vzeli čas in opazovali dihanje, boste opazili, da je ena nosnica vedno bolj prehodna kot druga, kar ima poseben vpliv na delovanje živčnega sistema. Prehodnost nosnic se zamenja približno vsako uro in pol, kar vpliva tako na fiziološke kot psihološke procese in s tem ustvarja bioritem vašega telesa.

Meditacije

Tako se bomo v prvi fazi učili zavestnega opazovanja.
V drugi Zavestne prisotnosti – fokusa in vztrajosti,
v tretji fazi pa aktivnega delovanja – kreiranja skozi namero.

Zavedati se morate, da se vsaka vrsta fizične ali mentalne bolezni pojavi kot posledica blokade v pretoku življenjske energije. Ravnovesje pretoka življenjske energije povzroči tudi ravnovesje mentalne energije in posledično prebuditev kundalini energije... ki je energija zdravljenja.

Prav eden izmed največjih razlogov slabega pretoka prane je vsekakor v nerešenih problemih, zaradi katerih človek pogosto trpi. Kot človek reagirate seveda tudi na to, kaj drugi rečejo, reagirate na svoje zadovoljstvo ali bolečino. Ko se naučite obvadovati tok vaše energije, obvladujete svoje življenje... učili se boste o zavestnem manipuliranju energije, skozi naVdih.

Morda se vam vseeno zdijo duhovni svetovi tako daleč, »nekje, stran od vas«, pa vendar... lahko vseeno poskusite in zaprete oči... prisluhnete zvoku nosnic ... in tako odkrijete ritem njune prehodnosti ... tako lahko odkrijete Svoj ritem ...

Uravnoteženi človek naj bi si prizadeval za disciplinirano in nesebično življenje, za katero je značilno nenehno izobraževanje in očiščevanje nižjih nosilcev, ki jih postopoma začne nadzorovati. Zdravo in uravnoteženo življenje pomeni zdrave odnose. Prav v ta namen je pomembno, da svoje Mentalno telo urite, s stalnim in primernim študijem ter z discipliniranim miselnim življenjem. Vsak pa mora slediti seveda svojemu lastnemu razvojnemu procesu in vzorcu kajti, ljudje se razlikujejo drug od drugega po tem, kaj je njim pomembno v življenju, kakšno je stanje njihovih centrov, žleznih odzivov v fizičnem telesu in zato tudi v motnjah človeške narave, ker se vse to odseva v njihovem zdravstvenem stanju.

Moč misli in usmerjen fokus...

... vam bo s pomočjo meditacije in pravilnih dihalnih vaj pomagal, da bodo vaši centri prešli pod neposredni nadzor Duše – skozi potencial, kar je popolnoma druga razsežnost, kot če te iste centre, nadzira nižji um.

Ste pripravljeni, no... potem pa začnimo... globok vdih... in izdih...

Meditacije

Program

Teme, ki bodo na modulih predstavljene:

• O dihanju – dihanje kot povezovanje s svojim Duhom, meditacija
• Dihanje kot produkt našega zdravja in ravnovesja v telesu
• Kontrola zavestnega diha = zavestna kreacija
• Sistemi v telesu in njihova povezanost z dihanjem /živčni sistem...
• Astralna anatomija
• 7 energetskih centrov v telesu, o čakrah
• O žlezah z notranjim izločanjem in sistemih v telesu
• Žleza češarika: most med duhovnim in snovnim
• O tehnikah dihanja
• Stopnje zavesti in čakre: pogledamo čustva, ki obvladujejo posamezni nivo zavesti (jeza, strah, apatija, bolečina, radost, zanikanje...)
• O energetskih tokovih v telesu, o »nadijih« in pomembni energetski tokovi: ida, pingala, šušumna
• Kaj je prana in kaj »pranajam«
• Kundalini energija
• Točka »hara« v telesu = drugi um ali možgani v telesu, »trebušni možgani
• Um, mental... in njegova vloga v ohranjanju zdravega telesa
• Energija ženska in moška – »Jin in jang« v praksi
• Stanja zavesti – alfa, beta, thetha, delta...
• Filozofija vdiha in izdiha
• Fokus in namera skozi vdih in izdih
• Srčni utrip in dihanje, njuna povezava
• Kako je z dihanjem povezana vaša »drža« in odnos do življenja, vaša samozavest, vztrajnost in aktivnost
• Leva in desna možganska polovica: kdaj so aktivna čustva in kdaj logika
• Možgani - osebnostna rast in sprememba možganov: mielinezacija možganov in faze odraščanja in cikel kundalinija
• O mantrah, molitvah in priprošnjah
• Razstrupljanje uma
• Stres
• Razstrupljanje fizičnega telesa
• Formula zdravja »zdrav duh v zdravem telesu«
• Zavestna kreacija življenja skozi zavestno dihanje

Praktične vaje na srečanjih:

• Sproščanje
• Dihanje
• Uravnavanje energije jin in jang
• Vdih in izdih
• Pomen v praksi »biti prizemljen«
• Zaščita pred energijami v praksi
• Čiščenje čaker in rezanje vezi - tehnika
• Meditacija
• Pranajam dihanje
• Trening uma – učenje fokusa
• Mantra »Om«

Zavestna kreacija življenja
skozi zavestno dihanje in razstrupljanje uma
vas vodi do zdravja in harmonije vašega telesa, uma in duha

Meditacije

Vabljeni! Namaste

Prijave in informacije:
Shana Flogie
041 410 176
shana@mychi.si

*Lahko se prijavite tudi tako, da pošljete SMS sporočilo
(V sporočilu navedite vaše ime, priimek in za kaj se prijavljate, hvala. Potrditev prijave dobite tudi na SMS sporočilo nazaj.)

Lokacija

Kje: MyChi tempelj
Ulica: Pipanova pot 30
Poštna številka: 1000
Mesto: Ljubljana - Vižmarje
Država: Slovenija

KAKO DO NAS:

Nahajamo se na mirni lokaciji v Ljubljani, Vižmarje, kjer imamo velik zeleni park in paviljon. Smo v stavbi OBMOČNA OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA LJUBLJANA ŠIŠKA – OOPZ, Pipanova pot 30.

Pred stavbo je veliko parkirišče, kjer lahko parkirate brezplačno.

• Mestni prevoz – AVTOBUS

Do nas lahko pridete z avtobusno linijo LPP številka 1,8,15, smer Gameljne - Brod.

Izstopite na postajališču Na klancu. Do nas imate cca 10 min hoje. Ko izstopite na Tacenski cesti, greste mimo gostilne Metliški hram cca 20m, ko boste na križišču, boste na desni videli tablo OBMOČNA OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA LJUBLJANA ŠIŠKA – OOPZ. Tu greste desno na Tischlerjeva ulica. Hodite po cesti naravnost do table, ponovno zavijete desno na Mizarska pot, do konca in nato levo, dokler vas cesta ne pripelje do nas.

• Če se pripeljete z AVTOM

Če se peljete iz CENTRA mesta Ljubljana po Celovški cesti v smeri Kranja, boste na levi strani videli bencinsko črpalko OMV in trgovini Merkur in Lidl. V križišču zavijete desno na Tacensko cesto. Peljete se mimo gostilne Metliški hram, ko boste na križišču, na desni videli tablo OBMOČNA OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA LJUBLJANA ŠIŠKA – OOPZ. Tu zavijete desno na Tischlerjeva ulica, se peljete naravnost do table, kjer ponovno zavijete desno na Mizarska pot, do konca in nato levo, dokler vas cesta ne pripelje do nas.

Po avtocesti iz Primorske, Štajerske in Dolenjske strani, se peljete v smeri Kranja, skozi Šentviški predor, takoj ko se tunel konča, zavijete desno, izvoz Brod. Ko pripeljete do razcepa, greste desno, na semaforiziranemu križišču zavijete levo na Tacensko cesto, kjer boste na svoji levi videli tablo OBMOČNA OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA LJUBLJANA ŠIŠKA – OOPZ, tu zavijete levo na Tischlerjeva ulica in peljete naravnost do table, kjer ponovno zavijete desno na Mizarska pot, do konca in nato levo, dokler vas cesta ne pripelje do nas.

Iz Gorenjske strani, avtocesta smer Ljubljana – pred Šentviškim tunelom, izvoz Brod. Ko pripeljete do razcepa, greste desno, na semaforiziranemu križišču zavijete levo na Tacensko cesto, kjer boste na svoji levi videli tablo OBMOČNA OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA LJUBLJANA ŠIŠKA – OOPZ, tu zavijete levo na Tischlerjeva ulica in peljete naravnost do table, kjer ponovno zavijete desno na Mizarska pot, do konca in nato levo, dokler vas cesta ne pripelje do nas.

• Če se pripeljete z VLAKOM

Železniška postaja Ljubljana Vižmarje, nasproti smo mi.

Pomembno:
Prosimo, da spoštujete dejstvo, da se moramo vsi predavatelji na svoje seminarje pripraviti in da nekateri pripotujejo iz drugih mest. Na željene dogodke se pravočasno prijavite, saj bodo v primeru premajhnega števila prijav dogodki odpovedani! V primeru, da bo seminar odpovedan, bodo vsi prijavljeni obveščeni 24 ur pred seminarjem. Odpoved bo objavljena na naši spletni strani, pod rubriko dogodki, zato vas prosimo, da spremljate obvestila na naši internetni strani. Hvala!