September 2015

September 2015

Uvodnik september 2015

Za mano je najverjetneje najbolj pomemben mesec v mojem življenju, saj mi je avgustovska otvoritev Levjih vrat in vzhajajoči Sirius prinesel rojstvo sina Aleksa. Še enkrat bi se ob tej priložnosti iz srca rada zahvalila vsem vašim voščilom, lepim željam in mislih, ki ste jih izrekli v poslanih mailih, zasebnih sporočilih in sms-ih. Vsem in vsakemu posebej... resnično, iz srca najlepša hvala in hvala za razumevanje tistim, ki se vam še nisem uspela osebno zahvaliti ali vam odgovoriti. Resično ste me s svojimi številnimi željami, ki ste jih izrekli, ganili v dno duše, vse do srca. S hvaležnostjo in blagoslovi... Hvala, ker se veselite z mano. Z Aleksom se oba počutiva odlično, v svoji novi vlogi mamice pa zelo uživam in se izjemno veslim jeseni, ki je pred vrati.

Shana Flogie: Napoved za september 2015

Avgust je prinesl marsikomu izmed vas velike spremembe, morda selitve ali pa popolen preObrat v življenju. Vsekakor, če ste dobro zajadrali v val Sprememb, potem ste že v svojih pravih tirnicah, sicer pa... čas bilance bo v oktobru, ko boste resnično obrnili list.

Mely: Prijateljstvo

Tole piše vodnarka. Če poznate nekaj karakteristik astrološkega znamenja vodnar, so ene prvih prav gotovo, da je vodnar humanist, resnicoljuben, da ima rad svobodo in da mu iskreno prijateljstvo veliko pomeni.
V zadnjem času pa sem naletela na oviro, verjetno oz. prav gotovo so krive planetarne postavitve. Torej, moj odnos do starih prijateljstev se menja. No, ne do starih prijateljstev, napačno interpretirano... , moj odnos do starih prijateljev se menja, prijateljstvo pa s tem spreminja formo. In odraz te forme mi ni všeč.
O tem želim pisati.

Romana Kos: Življenje po zlomu duše - ločitve

V enem svojih prejšnjih člankov sem pisala o žalovanju, izgubah, predvsem sem se dotaknila najbolj pogostih oblik, žalovanja ob smrti ljubljenih oseb.
Danes se bom dotaknila še ene pereče teme, ki v nas običajno zareže še globlje rane, nam zamaje tla pod nogami in spremeni življenje za vedno. Ločitve, razveze, priprava na ločitev, odločanje o ločitvi, izguba odnosa, niti ne nujno partnerskega, lahko gre tudi za izgubo ali zgolj preoblikovanje dolgoletnega prijateljstva, zmedo in mešane občutke ob tem.

Shana Flogie: Septembrski mrk in aktivacija osi Devica - Ribi

Članek je v izdelavi ...

Boyana Sophie: Nehipnotična regresija

Regresija, ki jo izvajam, temelji na nehipnotični tehniki Američana Bryana Jameisona, ki jo je moj učitelj, Jan E. Sigdell, uporabljal v svojih terapijah s klienti ter to tehniko razvijal in izpopolnjeval.
V 60-ih letih, ko so začeli bolj množično izvajati regresije, so izvajalci te tehnike kmalu ugotovili, da je zelo zdravilna, kar tudi potrjujejo številni primeri.
V regresiji podoživimo prejšnja življenja, trenutke v maternici, določeno obdobje v otroštvu ter tako dojamemo, zakaj se v tem življenju srečujemo z določenimi težavami oziroma izzivi.

Boyana Sophie: Sporazumevanje z angeli

Vsak ne sliši angelov kot jih tudi ne vidi, a precej več jih lahko začuti. Če angele slišite, se temu reče jasnoslušnost. Glas je lahko podoben vašemu ali pa zveni popolnoma drugače ter lahko prihaja nekje od zunaj ali odzvanja v vašem telesu. Če kdaj slišite kakšen tih glas in ga ne razumete, se ne bojte prositi, da vam ponovijo in sicer glasneje in razločneje. Hvaležni vam bodo za povratno informacijo, ker ste jih že zaznali in predvsem zaradi tega, ker vam želijo pomagati s svojimi nasveti ter vas voditi. Vsekakor dela ne morejo opraviti namesto vas, a vam lahko z raznimi "namigi" precej olajšajo vašo življenjsko pot. Vsaka Duša, ki je prišla na Zemljo, se mora nečesa naučiti; vsaka ima svoje lekcije, ki jih je potrebno usvojiti, da se razvija in napreduje.

Peter Veselič: Prišel je čas bujenja

V prejšnjem mesečniku smo govorili o tem, da je naš planet v zelo kritičnem stanju z vidika ekologije, gospodarstva predvsem pa z vidika moralnih vrednot. Informacije, ki jih dobivamo preko občil v veliki meri tega ne razkrivajo, zato se moramo začeti učiti uporabljati svojo intuicijo in se spraševati o resničnosti vsega. To pomeni, da v poplavi informacij izločimo tiste, ki ne rezonirajo z nami.

Zakaj vključiti gorčico v prehrano in kozmetiko

Ima namreč številne zdravilne lastnosti:
1. Izboljša imunski sistem. Ker ima gorčica veliko elementarnih mineralov, kot so železo, baker, telesu pomaga razviti sposobnost za boj proti različnim boleznim.
2. Celi poškodovano ali srbečo kožo, zdravi infekcije, glivice, celo močne oblike luskavice, ureznine ter vnetja.
3. Znižuje holesterol. Gorčica vsebuje visoke vrednosti niacina ali vitamina B3. Niacin ima lastnosti, ki pomagajo zniževati ravni posameznikovega holesterola, obenem ščiti žile pred aterosklerozo. Prav tako pomaga pri uravnavanju krvnega pretoka in ščiti telo pred hipertenzijo ...

InSpirit Kongres

Kongres preobrazbe in duhovne rasti
z vrhunskimi gosti iz treh držav
10.oktober 2015, Austria Trend Hotel Ljubljana

BeeMaja: Oblikovanje unikatnega nakita

V septembru začnemo v MyChiju tudi z delavnicami IZDELOVANJA NAKITA iz žice, poldragih kamnov in usnja, izdelovati se boste učili tudi polstenega nakita in pletenja z rokami. Delavnice bo vodila Maja Dolinar Dubokovič, imetnica certifikata Rokodelstvo Art & Craft Slovenije.

Ponudba meseca: knjiga »Čustveni vampirji« na delovnem mestu in doma

V naših poletnih številka MyChi Mesečnika smo vam predstavili knjigo Čutveni vampirji dr. Alberta Bernsteina. Tako ste do sedaj lahko spoznali kaj in kdo so čustveni vampirji, kako na vas prežijo in kakšne atribute uporabljajo, da vas »zlorabljajo« in z vami manipulirajo. Spoznali ste njihov splošni opis, podrobno pa smo predstavili histrionični, antisocialni tip in narcistični tip vampirja.