Kristaloterapija – Zdravljenje s pomočjo kristalov

Moč kristalov

Sam izraz kristaloterapija pomeni zdravljenje s pomočjo kristalov. Zdravljenje s kristali, deluje skupaj z živo energijo znotraj kristala v povezavi z božansko energijo. Kristaloterapija vam omogoča in pomaga, da bolje občutite in prisluhnete glasu Duha med samo terapijo zdravljenja. Kristali še posebno dobro delujejo v povezavi z angeli, prav tako pa tudi pomagajo pri njihovi komunikaciji in so odlični asistenti naših vodnikov. Vsak kristal ima svojo devo, ki je kot varuh kristala.

Vsi kristali so tako kot mi živa bitja, saj tako kot ljudje vsebujejo v sebi življenje in energijo. Znano in dokazano je, da nekateri minerali nihajo z isto frekvenco - se pravi z identično vibracijo, s katero nihajo določeni organi v našem telesu. Prav takšne kristale uporabljamo v kristaloterapiji. Njihovo delovanje ni omejeno zgolj na naše fizično telo, saj vplivajo tudi na naš čustveni, mentalni in duhovni nivo zavedanja. Ker kristali vibrirajo s frekvencami, lahko ob pravilni kombinaciji le ti dodajajo energijo, na ravni kjer je neravnovesje, hkrat pa seveda tudi raztaplja in odstarnjujejo stare in zastale energetske vzorce. Delujejo na vseh nivojih. Pri iskanju osnovnih zakonitosti o vplivu posameznih vrst mineralov na naša čustvena, mentalna in duhovna stanja, vzamimo za izhodišče enega temeljnih kozmičnih zakonov, zapisanega na starodavni smaragdni plošči Hermesa Trismegistosa, ki pravi: "Kakor zgoraj, tako tudi spodaj".

Moč kristalov

Tehnike zdravljenja in čiščenja kristalov

Tehnik zdravljenja s kristali je veliko. Najbolj pogoste so tehnike, kjer se upoštevajo lastnosti kamna, glede na njegovo zdradbo, glede na nastanek in barvo. Kristal se da na obolelo mesto ali pa se ga uporablja kot eliksir.

Eliksir nastane, če kristal nekaj časa pustite v vodi, seveda ne vsakega, ker nekateri kristali ne “marajo vode” ali pa so zaradi svoje strukture v vodi topni. Takšno vodo nato pijete na tešče. Priporočljiva je kombinacija s Kvarčno zvezdico – iz Kamene strele, Citrinom in Ametistom. Če boste naredili pa eliksir iz Roževca, je blagodejni eliksir tako za pitje, kot tudi za zalivanje vaših rastlin in sobnega cvetja.

Kamnov, ki smo jih uporabili, kot eliksir nikoli ne smemo polagati na obolela mesta ali pa jih nositi za zdravljenje, ker ti kamni iz telesa odvzemajo negativno energijo, ki bi se v naše telo vrnila, če bi iz takšnega kamna naredili eliksir. Po vsaki uporabi je potrebno kamen očistiti in ga tako ponovno napolniti z njegovo energijo in invokacijo.

Izbira kristalov

Vedeti morate, da ne izbirate kristalov vi, ampak oni vas. Če si želite kupiti kristal in ne veste točno katerega bi izbrali, vam priporočamo, da intuitivno, brez predhodnjega znanja in poznavanja lastnosti, kamen izberete tako, da ga začutite – kateri vam je všeč po barvi in obliki in videli boste, da boste v nadaljevanju, ko boste prebrali sporočilo čemu služi, prijetno presenečeni, ker boste prav te lastnosti, ki jih izbrani kristal ima, potrebovali.

Moč kristalov

Čiščenje in aktiviranje kristalov

Vsak kristal, ki ga imate, je predno ga začnete uporabljati poterbno predhodnje čiščenje in aktiviranje kristala.

Kristal aktivirajte potem, ko ga očistite z namenom in invokacijo; to pomeni, da ga držite v roki in poveste devi kristala, kaj od njega želite.

V MyChiju potekajo mesečne Kristalne meditacije, na katerih Shana pove veliko o delovanju, aktiviranju, čiščenju in praktični uporabi kristalov.

Dodatne informacije:
Shana Flogie
041 410 176
shana@mychi.si

Preberite še:

Nastanek kristalov