Zdravilo ognja

Moxa tretmaji

Moxa je starodavno zdravilo ognja, po stari kitajski medicini (TKM). V “cigari”- moxi je zmes kitajskih zelišč-predvsem pelina, ki prodrejo zelo globoko v telo, ga segrejejo in razsluzijo. Moxa je zdravilo za 100 bolezni.

Za najboljši učinek moxa tretmaja je potrebno prilagodit prehrano, glede na diagnostiko po TKM. Sluz v telesu je posledica nepravilne prehrane, torej nepravo živilo ob nepravi uri, od zdravil, skrbi in stresa.

Pri nas se prodaja sicer tudi brezdimna moxa , ki je narejena prav za evropski trg, ker evropejci ne maramo dima. Vendar njena sestava ni ista (premog!), zato tudi učinki moxe ne morejo biti isti. Dim moxe ni toksičen, a je dokaj močan in je potrebno po tretmaju dobro prezračiti prostor.

Kdaj uporabljamo moxo? Kadar je veter, vlaga in/ali mraz. Moxa zelo okrepi pljuča, pri diaerji (tudi za otročke), pri bronhitisu, pri pljučnici, če se preveč potimo, pri utrujenosti, pri vlagi - mrazu v telesu, pri fizični depresiji, pri napihnjenemu trebuhu, pri cistah, za znižanje telesne teže, za zvišanje klimatske zaščite (ker moxa tretmaji poveča pretok Qi energije, je odlična ravno v jesensko-zimskem času, ko nam primanjkuje toplote sploh pa od 21-26.3 ter od 21.-do 26.9.) , če nam teče z nosa, če se otroci potijo v glavo, pri lipomih, moxa odpravlja strupe iz telesa, pri menstrualnih bolečinah, pri neplodnosti, pri menopavzi, ko nas boli uho.... zelo pomembna je za krepitev urogenitalnega trakta, pri vnetjih mehurja, ledvičnemu popuščanju.... Moxa krepi ledvice, kjer je shranjena naša življenska esenca. Ko nam te energije zmanjka, je našega življenja konec. Moxamo lahko odrasle kot tudi otroke, mame naj ne bi bile nikoli brez moxe pri roki (pri bronhitisih, diareji, ustrujenosti, prehladih otrok...).
Pomembno je vedeti tudi kdaj se moxe ne uporablja in kje. Moxe nikoli ne izvajamo na glavi ( izjema so lipomi, kjer naj moxanje izvaja strokovnjak )! Prav tako moxe ne izvajamo če je v telesu že preveč toksične toplote!

Kako moksamo in koliko časa? Čas je odvisen od 5 do 20 minut, odvisno od posameznika in problematike. Moksamo na predelu popka, trebuha , pljuč oz. na hrbtu,odvisno od simptomov. Za preventivo moxamo na popku: v popek damo sol (da ga zaščitimo in da prodre toplota čim bolj globoko), eno roko imamo pod moxo, z roko v kateri imamo prižgano moxo pa krožimo cca 2 cm nad popkom.

Moxa tretmaji

Pri otrocih moxamo ponavadi manj časa 3-5 minut(prehlad), učinek pa je neverjeten.

Moxa tretmaji, zagotavlja odpravljanje hladu iz notranjosti organov, razsluzitev telesa, takojšnje lajšanje bolečin, anestetični učinek ter močno krepitev imunskega sistema. Tretma je prijeten, neboleča in je v podporo drugim zdravljenjem.

Poskusite, brez tablet in obiska zdravnika oz. lekarne se da dosti bolj zdravo in ceneje rešiti določene težave.

Hvala, ker ste in ostanite zdravi.
Apolonija

Na svetovanje se lahko naročite po:
E-mail: Apolonijainfinity888@gmail.com
Telefon: +386 41 501 502

Spremljajte me na blogu: ApolonijaBlog.wordpress.com
In FB strani: www.facebook.com/apolonija.infinity888
MyChi strani: www.mychi.si

Preberite še:

Tradicionalna kitajska medicina (TKM)

Tretma z ventuzami

Tremaji na abdomnu